+31 (0)515 572461 (9:00 - 17:00)
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Our History

Een rijke geschiedenis, al zes generaties lang

Al zes generaties lang wordt de kennis van looien en handelen overgedragen en zorgt de nieuwe generatie voor vernieuwingen en innovaties. Dit samenspel zorgt ervoor dat wij al ruim 160 jaar succesvol zijn in de verwerking van vachten en huiden.

In 1861 richtte Sjoerd van Buren in Oosterlittens een huiden- wolhandel en vellenbloterij op. Hij scheidde de wol van de huid en verkocht de halffabricaten afzonderlijk. Het bedrijf ging over van vader op zoon en verhuisde in 1903 naar Bolsward, alwaar wij nog steeds gevestigd zijn. In 1969 werd Van Buren een Looierij en concentreerde het bedrijf zich op het maken van eindproducten, zoals schapenvachten, wol- en leerproducten. Bedoeld voor decoratie, gezondheid en voor het creëren van een stukje extra behaaglijkheid. De vraag naar kwaliteit kent geen tijdsgeest en zorgt er voor dat wij deze producten tot op de dag van vandaag nog maken.

 

 

Sinds 1976 gebeurt dit onder leiding van Thomas en Rients van Buren. Vanaf 2003 is Thomas met pensioen gegaan en is Jolt van Buren, de zoon van Rients, in het bedrijf gestapt. Een kapitaal aan kennis en ervaring van meer dan anderhalve eeuw oud komt samen in een uitzonderlijk familiebedrijf.

Daar zijn wij trots op!